naar rbcvoetbal.nl

de kwartiermakers

Begin 2021 is een groep kwartiermakers begonnen met de opzet van RBC Maatschappelijk, hetgeen moet leiden tot een tak met een bestuur in het seizoen 2021-2022. Heeft u een suggestie voor RBC Maatschappelijk? Benader één van de kwartiermakers: 

Eric Konings

projectleider RBC Maatschappelijk

Geboren in 1983 en voor het eerst op De Luiten geweest in 1990. RBC v Cambuur, 4-0. Sindsdien fanatiek RBC-supporter, waarbij hoogtepunten (het vieren van promoties en de onderlinge kameraadschap) en dieptepunten (zoals met name de teloorgang van de BVO) elkaar afwisselden. Ik maak samen met mijn makker Floyd Aanen Podcast de Luiten, waarin we al deze verhalen opdiepen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Corporate Affairs Manager NL bij Kindred Group, waarbij ik naast de statutaire verplichtingen als directeur van de Nederlandse BV verantwoordelijk ben voor onder meer de lokale MVO- en duurzaamheidsstrategie. Het is een enorme eer om mijn clubliefde te koppelen aan mijn professionele activiteiten, om zo RBC hogerop te helpen - samen met collega-commissieleden, supporters, leden, maatschappelijk partners en ieder ander die zich betrokken voelt bij ons mooie, oranje-witte tricot. Hup RBC!

Pim Felius

commercieel manager Stadion de Luiten

Sinds medio 2020 mag ik als commercieel manager, het stadion opnieuw in de maatschappij zetten. Een fantastisch en uniek item in de gemeente Roosendaal, die samen met verschillende partners weer midden in de Roosendaalse gemeenschap moet gaan leven.


Komend uit een Zeeuwse sportfamilie, staat mijn hele leven al in het teken van sport. Bij al mijn hobby’s, opleidingen en werkzaamheden staat sport centraal. Sport brengt mensen samen. Inmiddels hebben verschillende partijen, die complementair aan elkaar zijn, gevestigd in het
stadion. Samen met deze partners brengen we stadion nog meer tot leven en kunnen we ook echts unieks bieden voor de gehele regio!


Vanuit RBC Maatschappelijk samen iets betekenen voor de maatschappij. Alleen door samenwerken komen we hogerop.

Rob Penders

initiator RBC maatschappelijk

Geboren in 1975 in Zaandam en woonachtig in Roosendaal sinds 1986. In 1990 ingestroomd bij de jeugd van RBC en uiteindelijk de overstap naar het eerste elftal gemaakt, waar ik alles bij elkaar 6 seizoenen gespeeld heb.
In 2019 vanuit mijn stage bij Helmond Sport weer in contact gekomen met RBC waarbij ik een presentatie heb gegeven over de rol van een voetbalclub in de maatschappij. Uiteraard met de bedoeling om RBC weer vooruit te brengen waarbij de connectie met de stad en omgeving centraal staat.

Door mijn huidige werkzaamheden als hoofdtrainer van FC Eindhoven wat minder betrokken bij de dagelijkse gang van zaken maar nog steeds vastberaden om RBC te helpen waar ik kan.

Kees van Hassel

bestuurslid RBC, commerciële zaken en maatschappelijk

Na 2 jaar voor RBC te hebben gespeels in de landelijke A-jeugd (nu JO-19), ben ik altijd betrokken geweest bij RBC. Op 1 juni 2020 werd mij gevraagd de bussinessclub van RBC weer nieuw leven in te blazen (RBC Netwerk). Al vrij snel zag ik het belang in van het vormgeven van deze commerciële rol in een bestuursfunctie. Éénmaal in het bestuur werd ik gegrepen door de maatschappelijk rol die RBC heeft gehad in de betaald voetbal-tijd. Nadat Rob Penders zijn plan deelde met betrekking tot de mogelijke toekomst van RBC, heb ik RBC Maatschappelijk op de agenda van het bestuur gezet. Ik ben dan ook enorm trots op de ontwikkeling op dat vlak. Zowel de commerciële als maatschappelijke initiatieven van RBC passen perfect bij mijn dagelijkse werkzaamheden als verantwoordelijke voor Randstad in Roosendaal, Bergen op Zoom, Etten-Leur en Moerdijk. Hoop u snel te ontmoeten!

Eric Jansen

bestuur RBC Netwerk

Samen met Kees van Hassel vertegenwoordig ik het RBC Netwerk bestuur bij RBC Maatschappelijk. Als getogen Roosendaler ben ik altijd betrokken geweest bij het wel en wee van onze omgeving. Zo ben ik in meerdere maatschappelijke organisaties betrokken (geweest), onder andere als raadslid tussen 2002 en 2010. In het laatste jaar van de BVO was ik als RvC-lid én projectleider mede verantwoordelijk voor RBC Buiten de Lijnen, de toenmalige naam van de maatschappelijke tak van ons RBC. Deze foto is voor mij tekenend voor die tijd:

Ik ben erg blij dat we als club de maatschappelijke verantwoordelijkheid weer op kunnen pakken en vooral ook dat we dat samen kunnen doen met vele maatschappelijke partners. Ik kijk uit naar de mooie activiteiten, zoals op de foto die we weer gaan realiseren, sterker nog, we zijn al begonnen!