naar rbcvoetbal.nl

Partners

Het doel van RBC Maatschappelijk is om een netwerk van maatschappelijke partners te creëren waarmee de maatschappelijke waarde geleverd kan worden. De partners bestaan uit betrokken organisaties, maatschappelijke partners en organisaties die capaciteit leveren. Stadion de Luiten is vanaf het begin betrokken als founding partner.

Atik Stadion

Atik Stadion is een stadion met 5.000 overdekte zitplaatsen, een kunstgrasveld, een moderne kantine, een brasserie “de Catacombe”, een business ruimte “de Club” en een presentatie-ruimte met 65 plaatsen in bioscoop-opstelling. Kortom: alle gelegenheid voor diverse activiteiten inclusief ruime parkeergelegenheid.

Meer over Atik Stadion

European Football for Development Network (EFDN)

EFDN is gespecialiseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen en voetbal, en is op dit gebied toonaangevend in Europa. Ieder jaar organiseert EFDN de 'More Than Football'-week, waarbij deelnemende clubs laten zien hoe zij voetbal gebruiken voor maatschappelijke doeleinden. RBC heeft zich daar ook aan gecommitteerd. Een overzicht van alle deelnemers hieraan is te vinden via onderstaande link.

Meer over EFDN

Social Klus

Social Klus is een Roosendaalse vrijwilligersorganisatie die twee doelen nastreeft: het vergroten van sociale cohesie, en het bevorderen van inclusie. In andere woorden: iedereen moet meedoen! RBC gaat Social Klus helpen door het ter beschikking stellen van kennis, netwerk en mankracht om aan hulpvragen van vrijwilligers te kunnen voldoen. Hiervoor zullen ook de leden van RBC, inclusief de spelers van het eerste elftal, zich in gaan spannen.

Meer over Social Klus

Thuiszorg West Brabant (TWB)

TWB met hoofdvestiging in Roosendaal op de Borchwerf is een grote zorgorganisatie in de regio. Samen met TWB beoogt RBC Maatschappelijk activiteiten te organiseren voor hun doelgroep. De beweegkermis was een eerste resultante van deze samenwerking.

Meer over TWB

Stichting Paul

Stichting Paul is een Roosendaals initiatief, dat zich ten doel heeft gesteld om alle kinderen in de gemeente Roosendaal te kunnen laten sporten.Er is gebleken dat in steeds meer gezinnen de ouders de contributie van de sportvereniging niet meer kunnen betalen en/of zij kunnen de kosten van de aanschaf van sportkleding en materiaal niet langer dragen.
 
Sport is juist zo belangrijk voor kinderen om samen met leeftijdgenootjes plezier te hebben op een gezonde manier en sport draagt bij aan de bevordering van de gezondheid en de prestaties op school. Is dit door omstandigheden niet (geheel) mogelijk dan probeert Stichting Paul hierin financieel te ondersteunen.
 
Stichting Paul zamelt geld in om deze kinderen tot 18 jaar de kans te bieden een sport te (blijven) beoefenen.

Meer over Stichting Paul

CIOS Zuidwest-Nederland

CIOS Zuidwest-Nederland is het opleidingsinstituut voor mbo-opleidingen Sport en Bewegen met vestigingen in Goes, Dordrecht en Roosendaal. Wij werken al meer dan 30 jaar aan leiderschap in de sportbranche.

In Roosendaal werken wij vanuit het Atik-stadion samen met meer dan 50 netwerkpartners om studenten zo goed mogelijk op te leiden in de praktijk. We leiden studenten op in een snel veranderende wereld waarin zij als beroepsbeoefenaar én als mens bijdragen aan een sportievere, socialere en gezondere samenleving. Met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, begeleiding, ondernemendheid en zelfstandigheid.

Door mee te werken aan verschillende acties, of door het bedenken en uitvoeren van acties voor goede doelen en de maatschappij geven ze invulling aan deze rol. Juist daarom vindt CIOS Zuidwest-Nederland het belangrijk om RBC maatschappelijk te ondersteunen, samen met de andere partners in het netwerk.

Meer over CIOS Zuidwest-Nederland

Fontys Sporthogeschool

Het Partnership Roosendaal is een samenwerking tussen Fontys Sporthogeschool, gemeente Roosendaal en Sportservice Noord-Brabant.

Daarbij worden Fontys Sportkunde studenten ingezet om maatschappelijke vraagstukken op te halen en te beantwoorden.

Sport en bewegen wordt daarbij als middel ingezet en door de inzet van deze sportstudenten streven we naar het vitaler maken van de inwoners van Roosendaal.

Meer over Fontys Sporthogeschool

Jumbo supermarkten

Als Jumbo supermarkten staan we midden in de samenleving en werken we samen aan nu voor later. Daarom vinden wij van Jumbo het belangrijk om RBC maatschappelijk te ondersteunen. Samen met RBC hopen wij een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de Roosendaalse samenleving.

meer over Jumbo

SSNB

De ondernemende professionals van SSNB (Stichting Sportservice Noord-Brabant) zetten zich al sinds 1979 in als kennispartner en verbinder in voor een gezond en veerkrachtig Brabant. SSNB is een zelfstandige stichting zonder winstoogmerk. Wij gaan voor maatschappelijke winst door de inzet van sport en bewegen. Wij werken samen met overheden, verenigingen, onderwijs, zorg & welzijn en bedrijfsleven aan het versterken van de sport- en beweeginfrastructuur. Met als doel zoveel mogelijk mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en zo ook een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Want sporten en bewegen is universeel, gezond, zorgt voor plezier, is laagdrempelig en verbindt!

meer over SSNB

WELKOM BIJ HET SPORT STUDENTEN LOKET ROOSENDAAL!

Bent u op zoek naar extra handen die uw evenement of activiteit op het gebied van sport, bewegen en gezondheid naar een nog hoger plan tillen? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Het Sport Studenten Loket Roosendaal ondersteunt instellingen en bedrijven in de gemeente Roosendaal op het gebied van sport, bewegen en gezondheid door de inzet van enthousiaste en leergierige sportstudenten van de onderwijsinstellingen CIOS (afdeling: praktijkleren Roosendaal) en Fontys (afdeling: partnership Roosendaal).

Het Sport Studenten Loket Roosendaal is een initiatief van Gemeente Roosendaal, Fontys Sporthogeschool en CIOS Zuidwest met als uitvoerende partner Stichting Sportservice Noord-Brabant.

 

meer over SPORT STUDENTEN LOKET ROOSENDAAL