naar rbcvoetbal.nl

Partners

Het doel van RBC Maatschappelijk is om een netwerk van maatschappelijke partners te creëren waarmee de maatschappelijke waarde geleverd kan worden. De partners bestaan uit betrokken organisaties, maatschappelijke partners en organisaties die capaciteit leveren. Stadion de Luiten is vanaf het begin betrokken als founding partner.

Stadion de luiten

Stadion de Luiten is een stadion met 5.000 overdekte zitplaatsen, een kunstgrasveld, een moderne kantine, een brasserie “de Catacombe”, een business ruimte “de Club” en een presentatie-ruimte met 65 plaatsen in bioscoop-opstelling. Kortom: alle gelegenheid voor diverse activiteiten inclusief ruime parkeergelegenheid.

Meer over Stadion de Luiten

European Football for Development Network (EFDN)

EFDN is gespecialiseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen en voetbal, en is op dit gebied toonaangevend in Europa. Ieder jaar organiseert EFDN de 'More Than Football'-week, waarbij deelnemende clubs laten zien hoe zij voetbal gebruiken voor maatschappelijke doeleinden. RBC heeft zich daar ook aan gecommitteerd. Een overzicht van alle deelnemers hieraan is te vinden via onderstaande link.

RBC Maatschappelijk gaat samenwerken met diverse maatschappelijke partners. Het Herstaco Stadion is vanaf het begin bij dit project betrokken als founding partner.

Meer over EFDN

The Social Klus

The Social Klus is een Roosendaalse vrijwilligersorganisatie die twee doelen nastreeft: het vergroten van sociale cohesie, en het bevorderen van inclusie. In andere woorden: iedereen moet meedoen! RBC gaat The Social Klus helpen door het ter beschikking stellen van kennis, netwerk en mankracht om aan hulpvragen van vrijwilligers te kunnen voldoen. Hiervoor zullen ook de leden van RBC, inclusief de spelers van het eerste elftal, zich in gaan spannen.

Meer over Social Klus

Thuiszorg West Brabant (TWB)

TWB met hoofdvestiging in Roosendaal op de Borchwerf is een grote zorgorganisatie in de regio. Samen met TWB beoogt RBC Maatschappelijk activiteiten te organiseren voor hun doelgroep. De beweegkermis was een eerste resultante van deze samenwerking.

Meer over TWB

Stichting Paul

Stichting Paul is een Roosendaals initiatief, dat zich ten doel heeft gesteld om alle kinderen in de gemeente Roosendaal te kunnen laten sporten.Er is gebleken dat in steeds meer gezinnen de ouders de contributie van de sportvereniging niet meer kunnen betalen en/of zij kunnen de kosten van de aanschaf van sportkleding en materiaal niet langer dragen.
 
Sport is juist zo belangrijk voor kinderen om samen met leeftijdgenootjes plezier te hebben op een gezonde manier en sport draagt bij aan de bevordering van de gezondheid en de prestaties op school. Is dit door omstandigheden niet (geheel) mogelijk dan probeert Stichting Paul hierin financieel te ondersteunen.
 
Stichting Paul zamelt geld in om deze kinderen tot 18 jaar de kans te bieden een sport te (blijven) beoefenen.

Meer over Stichting Paul

Fontys Sporthogeschool

Fontys

Meer over Fontys Sporthogeschool