naar rbcvoetbal.nl

RBC wint eerste officiële wedstrijd

in Stadion de Luiten werd FC Axel met 4-0 verslagen

05 september 2021
Geschreven door redactie

RBC heeft gisteren de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2021-2022 winnend afgesloten. In het eigen Stadion De Luiten werd vrij gemakkelijk gewonnen van FC Axel. Het werd uiteindelijk 4-0. De enige smet op de wedstrijd was het vroegtijdig uitvallen van Anwar Tarfit, Brian Kruf en Kenny van der Weg. Door blessures moesten zij de wedstrijd eerder staken. Doordat trainer-coach Robert Braber zijn wissels al had gebruikt, moest RBC een kleine tien minuten met tien man verder. In gevaar kwam de ploeg niet en kreeg het met Gerson Pisas (paal) nog de beste kans.

"Ik kreeg last van mijn bovenbeen," zo liet Tarfit na afloop weten. "Er moet nog even gekeken worden wat er precies aan de hand is, maar ik heb er in de voorbereiding ook al een keer last van gehad. Het schoot erin toen ik een lange bal gaf. Ik hoop er bij het volgende bekerduel weer bij te zijn." Van der Weg wandelde het veld af en ook Kruf kon het veld wandelend verlaten.

Bij RBC begon Matthias Deleij in het doel. Achterin begonnen Mitchell Schilperoord, Flinn Assenberg, Kenny van der Weg en Marouane Hamdoune. Op het middenveld waren er basisplekken gereserveerd voor Marwin Reuvers, Anass el Gamali en Randy Elst. Voorin konden Giovanni Moerland, Brian Kruf en Anwar Tarfit op een basisplek rekenen. Braber kon geen beroep doen op aanvoerder Perry Bierkens, Gino Pieter, Arif Akbas en Imran Echambit.

Al vrij snel werd duidelijk dat RBC een maatje te groot was voor FC Axel. De thuisploeg nam het heft vanaf het begin in handen en gaf dat gedurende de gehele wedstrijd zelden uit handen. Onder aanvoering van Reuvers op het middenveld wist RBC de ene na de andere aanval op te zetten. Waar Elst de afgelopen jaren vooral als aangever diende, dook hij nu vaak achter de laatste lijn van de Zeeuwse ploeg op. RBC had sowieso veel lopende mensen waar maar moeilijk vat op te krijgen was en veel lange passes van achteruit en vanaf de zijkant kwamen aan. Achterin bij RBC hield Van der Weg met zijn collega-verdedigers de weg naar het doel van Deleij vakkundig dicht. Na ruim een kwartier kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Elst schoot een vrije trap net buiten de zestien in de verre rechterhoek. Daarvoor had Kruf RBC al op voorsprong kunnen brengen toen hij een prachtige voorzet van Moerland voorlangs schoot. RBC's nummer zeven wist gedurende het duel constant gevaar te stichten met indraaiende voorzetten.

Na de openingstreffer was het vijf minuten later alweer raak. Reuvers wist met een fantastische pass Elst vrij te krijgen voor de keeper. Elst omspeelde vervolgens de doelman en schoot zijn tweede van de middag binnen. RBC kreeg daarna kansen op meer, maar twee maal redde de doelman op een kopbal en even later wist hij ook een bal van het hoofd van Moerland te plukken toen die laatste alleen op hem afkwam. Deleij had aan de andere kant weinig te doen, hij moest in de slotfase van de eerste helft één keer echt in actie komen. Hij stompte met een vuist een voorzet weg, voordat de linksbuiten van FC Axel kon binnenkoppen.

In de tweede helft bracht Braber Pisas in voor Reuvers. De snelle aanvaller leek in eerste instantie Kruf een niet te missen kans te geven toen zij gezamenlijk op de goal afgingen, maar zijn pass was niet zuiver genoeg en Kruf schoot vervolgens voorlangs. Niet veel later schoot Pisas zelf alsnog de 3-0 binnen. Hij was ook verantwoordelijk voor de 4-0, toen hij voor de tweede maal alleen voor de doelman kwam (zie foto). Daarna kreeg RBC enkele kansen voor nog een treffer via Jaimy van der Weg (redding keeper), Moerland (voorlangs), Tayeb Lakbir (kreeg geen penalty nadat hij werd neergelegd) en Pisas (paal). Doordat de ploeg van Braber met tien man kwam te staan, nadat Kenny van der Weg geblesseerd het veld had verlaten, kreeg FC Axel meer ruimte en daaropvolgend mogelijkheden voor een treffer. Deleij (scrimmage) en twee schoten (over en voorlangs) waren de enige noemenswaardige wapenfeiten, maar RBC's doelman hield zijn doel schoon.

Aankomende week speelt RBC geen officiële wedstrijd. FC Axel en Arnemuiden komen dan tegen elkaar in actie. De week erop kruist de Roosendaalse ploeg de degens met Arnemuiden.

RBC - FC Axel 4-0 (2-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij, Mitchell Schilperoord, Flinn Assenberg, Kenny van der Weg, Marouane Hamdoune (Owen Castenmiller); Marwin Reuvers (Gerson Pisas), Anass el Gamali, Randy Elst (Abdel Yachou); Giovanni Moerland, Brian Kruf (Jaimy van der Weg), Anwar Tarfit (Tayeb Lakbir)

Scoreverloop: 17' Randy Elst 1-0; 23' Randy Elst 2-0; 51' Gerson Pisas 3-0; 73' Gerson Pisas 4-0

Scheidsrechter: Stan Hermans

Aantal toeschouwers: 200

Foto's (6)
+2
Meer nieuws

Stichting Paul en RBC slaan handen ineen!

een nieuwe partner voor RBC Maatschappelijk

27 mei 2021 redactie

verlenging sponsor

Wederom welkom bij het RBC Netwerk: Access Equipment BV!

20 juli 2023 redactie

JamesB10 toegetreden tot het RBC Netwerk.

JamesB10 is toegetreden tot het RBC Netwerk. Welkom!.

16 juli 2021