RBC wint ook van Cluzona

150 sponsoren genieten van een mooie middag in het Atik Stadion.

01 november 2021
Geschreven door redactie

RBC heeft ook na vijf opeenvolgende competitieduels de volledige buit in de pocket. De Roosendalers keken na rust tegen een 0-2 achterstand aan, maar rechtten voor 600 toeschouwers opnieuw de rug. Net als tegen WSC (3-1 achterstand en 3-4 winst) wist RBC nu andermaal de winst alsnog veilig te stellen. Het werd 3-2.

Voorafgaand aan het duel was er een maatschappelijke bijeenkomst in het Atik Stadion naar aanleiding van het te presenteren shirt dat éénmalig gedragen zou worden. Robert Maaskant presenteerde het shirt namens RBC Maatschappelijk aan alle aanwezigen. Hubert Roovers van EFDN en Eric Konings van RBC Maatschappelijk gaven tekst en uitleg omtrent het ontstaan van dit initiatief. Het shirt wordt verkocht middels een veiling op marktplaats en de opbrengsten komen ten goed aan een goed doel.

RBC nam vanaf het begin het initiatief. Cluzona trok zich terug op de eigen helft en probeerde via counters gevaarlijk te worden. De thuisploeg had moeite om een gaatje te vinden, omdat er weinig lopende mensen waren. Het gevaar moest vooral uit hoekschoppen komen. Bierkens kopte in de handen van de keeper en Jaimy van der Weg zag zijn kopbal tegen de paal gaan. Daarvoor was Moerland ook dichtbij, maar zijn lob ging voorlangs.

Vlak voor rust was het aan de andere kant wel raak. Een toegekende vrije trap werd binnen geknikt door Tom Blomaard.

In de rust mochten sponsoren en leden van de Club van 100 hun geluk beproeven met "kratje trap". Op de lat was een kratje bevestigt die in 3 pogingen geraakt diende te worden. Wedstrijdsponsor Grolsch had voor alle deelnemers een mooi geschenk ter beschikking gesteld.

Vlak na rust werd het 0-2 toen Ruben Maas een toegekende vrije trap knap achter doelman Matthias Deleij schoot. Vlak daarna kwam Randy Elst erin en het tempo werd bij RBC flink opgeschroefd. Via een corner wist de Roosendaalse ploeg terug in de wedstrijd te komen. De ingevallen Gerson Pisas kopte een corner van Moerland tegen de touwen. Daarna wist Kenny van der Weg de stand gelijk te trekken. Een van richting veranderd schot werd gepromoveerd tot de gelijkmaker. Daarvoor schoot Elst nog een vrije trap op de lat.

Het duel kwam na de gelijkmaker weer wat meer in evenwicht, maar het was opnieuw Kenny van der Weg die een indraaiende voorzet van Moerland tegen de touwen kopte. Elst was daarna nog twee maal dichtbij, maar een inzet werd gekeerd en een ander schot vanuit de tweede lijn ging voorlangs. Cluzona probeerde via vrije trappen en corners nog iets aan de achterstand te doen, maar RBC gaf niets meer weg.

Man van de wedstrijd was wederom Kenny van der Weg die met 2 doelpunten een groot aandeel had in de overwinning. De bloemen van Peet's Bloemenshop uit Roosendaal waren dan ook voor hem en werden uitgereikt door Lieke Thompson van Randstad Uitzendbureau.

Door de overwinning blijft RBC koploper in de Tweede Klasse E. Komend weekend staat er opnieuw een kraker en derby op het programma. Dan gaat de Roosendaalse ploeg op bezoek bij nummer drie SC Kruisland.

RBC - Cluzona 3-2 (0-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Mitchell Schilperoord, Perry Bierkens, Anass el Gamali, Kenny van der Weg; Marwin Reuvers, Flinn Assenberg, Brian Kruf (Imran Echambit); Giovanni Moerland, Jaimy van der Weg (Marouane Hamdoune), Tayeb Lakbir (Gerson Pisas)

Scoreverloop: 43' Tom Blomaard 0-1; 49' Ruben Maas 0-2; 67' Gerson Pisas 1-2; 74' Kenny van der Weg 2-2; 83' Kenny van der Weg 3-2

Scheidsrechter: Luuk Hendrix