naar rbcvoetbal.nl

nieuwe sponsor

Welkom bij het RBC Netwerk: Kloek Wonen met Zorg!

07 december 2023
Geschreven door redactie

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie betekent bij Kloek: zelfstandig wonen met warme zorg dichtbij. Kloek is dan ook geen zorginstelling. Zij willen juist dat mensen met dementie een zo gewoon mogelijk leven kunnen leiden.

 

Arno Wezenbeek, regiomanager Kloek: "Bewoners leven bij ons zo veel mogelijk het leven dat ze gewend waren. Zij willen misschien meehelpen in het huishouden. Of samen koken. Dat kan bij Kloek. Onze bewoners komen uit bed wanneer ze willen en ontvangen bezoek wanneer hen dat uitkomt. Wij sluiten voortdurend aan bij hoe een bewoner zich nu voelt en wat hij nodig heeft om zich op zijn gemak te voelen. Dat is een vak apart en daarom krijgen onze medewerkers daarin jaarlijks training en begeleiding. Als Kloek blijven wij voortdurend leren, omdat wij altijd nog beter voor onze bewoners willen zorgen."

 

Bij Kloek Roosendaal in De Eglantier wonen 44 mensen met dementie. Zij wonen in 4 groepen van 9 bewoners, plus 1 groep van 8 bewoners. Elke groep heeft een eigen gezamenlijke huiskamer en keuken.

 

Een voordeel van de vestiging in De Eglantier is dat er veel andere zorgverleners werken. Zo is er een huisartsenpraktijk, een fysiotherapeuten- en een psychologenpraktijk. Omdat ze allemaal in hetzelfde pand gevestigd zijn, werken ze ook gemakkelijker samen.

Al die verschillende zorgaanbieders brengen samen veel levendigheid en beweging in De Eglantier. En hopelijk ook in de wijk. De overleglijnen zijn kort, en er kunnen samen nieuwe projecten voor bewoners van de wijk opzetten.

Bij Kloek Roosendaal is er ruimte voor nieuwe bewoners die 24-uurs zorg nodig hebben. Bij Kloek heeft u zelf de regie over uw dagelijks leven, waarin een ieder met zijn eigen unieke geschiedenis zichzelf kan zijn. De Egelantier is inmiddels een vertrouwde locatie in Roosendaal. We denken in mogelijkheden en zijn bereid altijd een stapje extra te doen om het mogelijk te maken, ook voor echtparen.

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of een vrijblijvende rondleiding? Neem contact op via www.kloek.nu

 

#rbc #rbcnetwerk #samenhogerop #clubmetambitie #dementie

Gekoppelde bedrijven (1)
Kloek wonen met zorg

Kloek wonen met zorg

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie betekent bij Kloek: zelfstandig wonen met warme zorg ...

Meer nieuws

nieuwe sponsor

Welkom bij het RBC Netwerk: Attract!

18 april 2023 redactie

nieuwe sponsor

Welkom bij het RBC Netwerk: Vergelijk je afval!

13 februari 2023 redactie

nieuwe sponsor voor RBC

welkom bij het RBC Netwerk: ZZP365!

15 september 2021 redactie